Free the Word! – met Karl Ove Knausgård

Oxfam Novib en PEN Nederland i.s.m. Writers Unlimited Winternachten Festival nodigen u graag uit om op donderdag 15 januari as. aanwezig te zijn bij de bekendmaking van de winnaars van de prestigieuze Oxfam Novib / PEN Awards for Freedom of Expression. Deze award is bedoeld als erkenning voor schrijvers, journalisten en filmmakers die, soms met gevaar voor eigen leven, blijven schrijven en zich blijven inzetten voor de vrijheid van meningsuiting. Farah Karimi zal de awards uitreiken.

De openingstoespraak wordt gehouden door de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård. Na de prijsuitreiking  wordt aandacht besteedt aan de recente gebeurtenissen in Parijs. Daarna volgt een Engelstalig debat o.l.v. Petra Stienen over twee kernvragen: „What is the Value of Provocation?” enerzijds, en anderzijds „Is It Worth It?” In het panel zitten de schrijvers Muhammad Aladdin (Egypte), Mano Benzamour (NL),  Dinar Rahayu (Indonesië) en cartooniste Leela Corman (USA). Hierbij zal onder meer gesproken worden over de vrijheid om te praten en te schrijven over seksualiteit, en de wijze waarop religie hier invloed op heeft.

Het eerder aangekondigde panellid Manon Uphoff, schrijver en voorzitter van PEN Nederland, maakt met het oog op “Charlie Hebdo”  plaats  voor cartooniste Leela Corman. Manon Uphoff  zal voorafgaand aan het debat een kort interview met Petra Stienen houden, om het debat aan te zwengelen namens PEN Nederland.

Het Pauni trio zorgt voor de muzikale omlijsting. Het slotwoord wordt uitgesproken door David Van Reybrouck. Onder het genot van een drankje is er gelegenheid om na te praten.

  • Donderdag 15 januari 2015
  • 20.00 – 22.00 uur
  • Theater aan het Spui
  • Spui 187  Den Haag
  • Toegang: € 15,- (UITpas: € 12,50; CJP/Studenten/Ooievaarspas: € 7,50)