Syria, What’s Next?

Siries-rechtenvrijauteursportret

Romanschrijver Nihad Siries

Writers Unlimited nam in samenwerking met PEN Nederland het initiatief tot een literaire avond over Syrië. Op vrijdag 29 mei aanstaande vindt “Syria, What’s Next?” plaats in de Centrale Bibliotheek Den Haag, van 20.30 tot 22.00 uur.

Hoe ziet de toekomst van Syrië eruit als het ooit komt tot een wapenstilstand? Schrijver David Van Reybrouck bespreekt deze vraag met Syrische romanschrijver Nihad Siries en de Palestijns/Syrische dichter Ghayath Almadhoun. Beiden leven in ballingschap. Ze dragen voor uit hun werk, en gaan in gesprek met Laila Zwaini – Arabiste en onderzoekster op het gebied van de sharia en rechtsontwikkeling – en met schrijfster Lieve Joris, die een boek over het land schreef.

Gaat het met Syrië dezelfde kant op als met Irak, waar een poging om democratie te vestigen faliekant mislukt is? Kan het, in al zijn etnische en religieuze verscheidenheid, ooit een stabiel land worden? En zal het ooit het thuis zijn waar de twee Syrische schrijvers van dromen?

Het programma is Engelstalig. De avond is georganiseerd met medewerking van Writers Unlimited, Bibliotheek Den Haag, Gemeente Den Haag, PEN Nederland en Theater van de Verkeerde Beslissing. Redactie: Tom Dommisse.

Meer informatie: zie hier.