Schrijf de Turkse journaliste, columniste en uitgever Ayşe Düzkan vrij!

PEN International voert wereldwijd actie om de Turkse journaliste, columniste en uitgever Ayşe Düzkan vrij te krijgen. In de vrouwengevangenis Bakirköy in Istanbul zit ze sinds eind januari een celstraf van achttien maanden uit. Haar ´vergrijp´ is dat ze in 2016 solidair was met de bedreigde, voormalige Turks-Koerdische krant  De Vrije Agenda. De rechter veroordeelde haar voor het maken van terroristische propaganda.

PEN Nederland vraagt al geruime tijd aandacht voor het absurde en onaanvaardbare lot van Düzkan als symbool van de honderden andere journalisten en schrijvers in Turkije die ondanks arrestaties en gevangenschap blijven strijden voor het vrije woord en een pluriforme pers. Aan de hand van de berichten die ze ons regelmatig vanuit haar cel zou sturen, hoopten we een beeld te krijgen van het leven van haar en al die anderen die in Turkije achter de tralies zitten. Maar de vrijheid om te schrijven over haar situatie is beperkt, zo is in de afgelopen maanden gebleken. Daarom ontvingen we tot nu toe nog geen brieven van haar.

Stuur een oproep voor haar vrijlating naar:

Minister of Justice Abdulhamit Gül
Ministry of Justice, Adalet Bakanlığı
06659 Ankara

En steek Düzkan een hart onder de riem met een persoonlijk briefje, een kaart, een boek of een tijdschrift (gebruik geen politieke symbolen en schrijf geen politiek geladen berichten anders komt het niet aan):

Ayşe Düzkan
Bakırköy Cezaevi,
Gözlem 41 Koğuşu,
34158 Bakırköy / Istanbul
Turkey