PEN Nederland ondertekent open brief om invasie Oekraïne te veroordelen

PEN Nederland ondertekent, samen met vele schrijvers, Nobelprijswinnaars, kunstenaars, en andere PEN centra, de open brief waarin de Russische invasie van Oekraïne wordt veroordeelt.

PEN International heeft een brief uitgestuurd die ondertekend is door meer dan 1.000 schrijvers over de hele wereld, waarin ze hun solidariteit betuigen met schrijvers, journalisten, kunstenaars en de bevolking van Oekraïne, waarin de Russische invasie wordt veroordeeld en wordt opgeroepen tot een onmiddellijk einde aan het bloedvergieten.

Bekijk hier de hele lijst met ondertekenaars, onder wie vele Nederlandse auteurs: https://pen-international.org/news/nobel-laureates-writers-and-artists-worldwide-condemn-russias-invasion-of-ukraine

In de woorden van PEN International-voorzitter Burhan Sönmez: “PEN International veroordeelt het geweld dat Russische strijdkrachten op Oekraïne hebben losgelaten ten zeerste en roept dringend op tot een einde van de militaire agressie van een soevereine, onafhankelijke staat. Het bloedvergieten moet nu stoppen. We staan achter Oekraïne, onze vrienden bij PEN Oekraïne, en roepen president Poetin op om deze oorlog onmiddellijk te stoppen. Vrede moet zegevieren.”