Jaarlijkse PEN-lezing 16 nov

Abdelkader Benali – ‘Laten we elkaar verhalen vertellen want we hebben geen geduld voor het nieuws
Op 16 november 2013, 16.00 uur, in de zaal van het Bethaniënklooster, Barndesteeg 6 B, Amsterdam*)

De lezing zal gaan over de kracht van de literatuur als breekijzer in samenlevingen waarin media, politiek en oppressie de taal buitenspel proberen te zetten. Abdelkader Benali is van plan persoonlijke ervaringen te delen met de toehoorders.

Abdelkader Benali werd geboren in 1975 in Marokko. Op vierjarige leeftijd kwam hij naar Nederland (aanvankelijk Rotterdam, tegenwoordig Amsterdam). Zijn eerste boek was Bruiloft aan zee, dat werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Zijn tweede roman, De langverwachte, werd bekroond met die prijs. Benali schreef verder naast romans, verhalen, gedichten en reportages. Hij werkte ook voor de televisie, o.a. in het afgelopen seizoen met het programma ‘Benali boekt’.

PEN Nederland organiseert deze lezing in samenwerking met de Vereniging van Schrijvers en Vertalers. Alle PEN-leden zijn van harte uitgenodigd, met name de nieuwe leden.

Voorafgaand aan de lezing worden respectievelijk de Algemene Ledenvergadering van PEN Nederland en de ALV van de VSenV gehouden.

Het programma van deze middag ziet er als volgt uit:
13.30 – 15.00 uur: ALV van PEN Nederland
15.00 – 15.15 uur: koffie en thee
15.15 – 16.00 uur: ALV van de VSenV
16.00 – 17.00 uur: lezing van Abdelkader Benali
17.00 – 18.00 uur: borrel