Elf jaar cel zwager Xiaobo

Zwager van Liu Xiaobo krijgt elf jaar celstraf opgelegd
 
Volgens berichten van het Independent Chinese PEN Centre en BBC News China heeft een gerechtshof in China de zwager van de gevangen Nobelprijswinnaar Liu Xiaobo, Liu Hui, tot elf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij wordt beschuldigd van fraude. Zijn advocaat zei na afloop van de rechtszaak dat deze langdurige termijn buiten elke verhouding staat m.b.t. de vermeende overtreding. Zijn zaak is een civielrechtelijke kwestie, maar is als een criminele zaak behandeld.

Liu Xiaobo zit sinds 2009 een elfjarige gevangenisstraf uit. In 2010 kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede vanwege zijn campagne voor vreedzame democratische hervormingen in China. Zijn vrouw, Liu Xia, zus van Liu Hui, wordt sinds de arrestatie van haar man onder streng huisarrest gehouden.
Liu Hui, manager van een vastgoedmaatschappij, zou samen met een collega 315.000 dollar in eigen zak hebben gestoken. Volgens zijn advocaat, die het vonnis illegaal noemt, houdt Liu Hui vol dat hij onschuldig is. Velen beschouwen dit vonnis van een nabij familielid als een politieke zet en wraak op Xiaobo’s familie.
Liu Xia, die de rechtszaak mocht bijwonen, zei voordat ze werd weggevoerd, dat ze het vertrouwen in de regering totaal verloren had en dit niet kon accepteren. Ze heeft nog altijd geen internet of telefoon in haar appartement in Beijing en mag in beperkte mate één keer per week bezoek van familie ontvangen. 

generic cialis

cialis