China en de Nederlandse steun voor het vrije woord

De laatste maanden is er in China sprake van een golf van repressie, waarbij meer dan honderd activisten, onder wie schrijvers, bloggers en de bekende kunstenaar Ai Weiwei, zijn opgepakt of geïntimideerd.

Nederland onderhoudt op tal van vlakken relaties met China. Ook in de culturele sector wordt samengewerkt met China. Voorbeelden zijn de Boekenbeurs begin september in Beijing, waar Nederland gastland is en de huidige tentoonstelling “Den Haag onder de Hemel” op het Lange Voorhout. Hoe kunnen deze relaties worden benut om vrijheid van meningsuiting in China te steunen?

Deze vraag zal centraal staan in een bijeenkomst, onder leiding van Frénk van der Linden, met onder andere Ramsey Nasr (dichter/ schrijver), Yu Zhang (coördinator van het Writers in Prison Committee en Independent Chinese PEN Centre) en Dick Brongers (zakelijk directeur Pulchri Studio). Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Amnesty International in samenwerking met PEN Nederland en de Pulchri Studio.

Datum: 28 juni 2011, 19:00 – 21:00 uur
Ontvangst: 18:00 met bescheiden maaltijd
Locatie: Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag

U kunt zich, bij voorkeur voor 22 juni, aanmelden voor deze bijeenkomst door te mailen naar actie@amnesty.nl of te bellen naar 020 7733504.